Био Мурсалски чай „Тронка” 25гр

Био Мурсалски чай „Тронка” 25гр.

Още детайли

4,19 лв

  • Производител: Бизнес център
  • Разфасовка: 25гр
  • Сертифициран от: Балкан Биосер
  • Състав: изсушен мурсалски чай

Описание:

Мурсалският чай е едно от лечебните растения у нас поради съдържащото се в него голямо количество от флавониди, той има антиоксидантно, тонизиращо, укрепващо и антианемично действие, намалява кръвното налягане и съответно снижава риска от сърдечен инфаркт и инсулт. Предотвратява развитието на ракови клетки, предпазва развитието на атеросклерозата. Открай време е използван за лечение на болести на дихателната система – кашлици, бронхити – и на отделителната система, особено добре лекува пикочно-проводните канали и простатитите. Препоръчва се от лекарите като много успешно лечебно средство за чернодробни и бъбречни заболявания. 

Може би това е най-добрата наша билка при кашлица. В Института по ботаника при БАН проучват свойствата му и установяват благотворното му влияние на чернодробни и редица други заболявания, както и това, че забавя стареенето.

Чаят се прави най-добре по следния начин:

За 1 литър чай се ползват 3 класчета. Слагат се в порцеланов съд с похлупак и се заливат с 250 мл вряла вода. Оставя се да изстине почти до стайна температура. Така приготвената запарка се разлива по порцелановите чаши и се разрежда с гореща вода. Може да се пие и разреден със студена вода – като тонизираща напитка или дори с газирана вода.

Отзиви

No customer comments for the moment.

Напишете отзив

Био Мурсалски чай „Тронка” 25гр

Био Мурсалски чай „Тронка” 25гр

Био Мурсалски чай „Тронка” 25гр.

Напишете отзив

30 Други продукти от категорията:

БИО КАФЕ И ЧАЙ

Нови продукти

Промоции

Няма промоции в момента.

..................................