Бонтера Каберне Совиньон 0.75 л. 2006

18 месеца в средно и средно към силно изпечен френски и американски дъб; 30% нови бъчви, 40% първо и второ пълнене и остатъка в стари.

Още детайли

35,00 лв

Този продукт вече не е в наличност

Гроздобер:
Гроздоберът започна рано, бе спрян от неочаквано застудяване, но завърши добре с малко по-високи добиви от 2005, която бе средно добра година. Все пак, добивите бяха по-ниски от средните. Меката зима с непрекъснати, но кратки превалявания и още по-сухата пролет доведоха до ранното разпъпване и не идеално формиране на гроздовете с рехави, но многобройни чепки. Малките по размер зърна допринесоха за добрата концентрация на аромати, комплексност, цвят и киселинност. Температурите в Мендосино надхвърлиха 100 градуса (Фаренхайт) само в рамките на шест дни, а трите инча дъжд, паднал през октомври осигуриха идеалното количество валежи. Организирахме гроздобера на части и брахме парцелите при достигане на оптимална зрялост, подходяща за богатия профил на Бонтера Каберне.
Дегустационни бележки:
Дегустационните бележки на винаря Робърт Блу: Понякога винарите подхождат към изкуството на купажирането като към подправъчна палитра, която всъщност е съставена от различни сортове. Те ни позволяват да сътворим интересни вина, разкриващи пластове комплексни аромати, вкусове и неочаквани малки удоволствия. Още веднъж, тази реколта е въплъщение на този подход и изключителното каберне бе обогатено със селекция от сира, пти сира и малко мерло. Тези сортове задълбочават цвета, прибавят плътност и лека подправъчност. През изминалите девет години имахме честта да работим с Кристиан Лесомер, бивш кадър на Шато Латур, за да загладим острите ръбчета на нашето каберне и да позволим появата на един елегантен, почти ‘Стар свят’ стил. За Бонтера каберне са характерни ароматите на череша сорт Бинг, френско грозде и малина, подправъчните нотки на кедър и суха червена боровинка, и леките нотки на ванилия ( както настоява Кристиан, френска). В чашата са събрани сочните аромати на червени плодове и един много достъпен, богат вкус с продължителен, дълбок финал. Добрата структура, загладените и меки танини обещават още удоволствие, към което се прибавят живи киселини и фина подправъчност. Както винаги, част от гроздето е отгледано по биодинамичен начин във фермите Макнаб и Бътлър, а към него е прибавен плод от най-добрите лозя в Мендосино. Това каберне ще продължи да се развива и носи наслада още известно време. Насладете се на нашия подход ‘Добра земя’.
Винификация:
18 месеца в средно и средно към силно изпечен френски и американски дъб; 30% нови бъчви, 40% първо и второ пълнене и остатъка в стари. Производителите са Викар, Ален Фуке, Сегуин Моро и Ермитаж. Обща киселинност:0 ,56 гр./100мл. pH 3.57 Остатъчна захар: 0,12 гр./100 мл. Алкохол: 13.7%
0,75 L

Отзиви

No customer comments for the moment.

Напишете отзив

Бонтера Каберне Совиньон 0.75 л. 2006

Бонтера Каберне Совиньон 0.75 л. 2006

18 месеца в средно и средно към силно изпечен френски и американски дъб; 30% нови бъчви, 40% първо и второ пълнене и остатъка в стари.

Напишете отзив

10 Други продукти от категорията:

ВИНА

Нови продукти

Промоции

Няма промоции в момента.

...................................