PrestaShop

Защо да изберете био продукти

Защо да изберете био продукти

Какво всъщност представлява БИО?

Био продуктите са онези продукти, които изискват издаването на сертификат. То е направлявано от европейското законодателство и се извършва от лицензираните органи. Био продуктите се отглеждат в естествена среда без да се използват синтетични материали, като например пестицидите и торовете. Земята върху която се засаждат био продуктите трябва да е чиста от всякакви химични вещества поне за период от три години. Животните, които произвеждат био продукти, като например яйца и мляко, също трябва да се хранят с продукция от био земеделието.

Защо да изберете биологични продукти?

Когато консумирате биологични продукти вие ограничавате притока на химикали, генно-модифицирани организми във вашето тяло. По този начин ще понижите стреса, които се сформира върху главните органи при преработването на токсини. Биологичните продукти съдържат в себе си много повече хранителни вещества като например антиоксиданти, витамини и минерали. По този начин вие приемате повече положителни вещества и се чувствате по жизнени. Проучванията показват, че биологичните продукти притежават по-добър вкус от конвенционалните. Освен горе посочените преимущества био продуктите понижават разнасянето на заболявания като рак, сърдечно-съдови заболявания и детска хипер активност.

Био продуктите по-добри ли са за околната среда?

Био земеделието понижава значително количеството на парниковите газове в атмосферата и обогатява качествата на водата и въздуха. Редуцира количествата на отпадъците и ерозията на почвата. Био земеделието спомага за увеличаването на многообразието от животински и растителни видове.

Защо закупуването на био продукти ни излиза по-скъпо?

Главната причина е изразходването на повече разходи. При производството на био продуктите се използва повече ръчен труд и механични обработки. Изисква се издаването на сертификат, което увеличава разходите. Продукцията на био продукти е по-малка, добиваните и обработени количества са малки, което оскъпява обработката и дистрибуцията.

Защо да закупите био козметика?

Проучванията показват, че шейсет процента от козметиката, която нанасяме върху тялото се поглъща от него. Именно заради тази причина е желателно да се употребява козметика, която изключва използването на изкуствени добавки, парабени и изкуствени минерални торове. При преработката на материалите не се използват йонизиращи лъчения. Всички консерванти са подменени с етерични масла, смоли и восъци. Био козметиката не се съдържа изкуствени оцветители и парфюми.

 

Категории

Нови продукти

Промоции

Няма промоции в момента.

..................................