PrestaShop

Био козметиката по-добрата алтернатива

Био козметиката по-добрата алтернатива

Био козметиката – по-добрата алтернатива
Завръщането на натуралната козметика
Първоначалната идея на козметичните индустрии е да пускат на пазара козметични продукти, използващи се от всички и обработени почни изцяло с натурални продукти. За съжаление през трийсетте години на изминали век естествените продукти са заменени от химични вещества. Основанието за това е, че методите на добив и преработване на тези елементи е по-евтин.


Използването на козметика, чиято основа са петролните вещества е в своя бум през петдесетте години, тогава хората са заставени да използват такава козметика. При използването на крем за лице въпросните химикали проникват през кожата в тъканта и от там в кръвообращението. Проявата към завръщането на натуралната козметика се наблюдава през деветдесетте години на двайсети век.


Проучванията на Herb research foundation констатират, че шейсет процента от съставките на козметичните продукти се поемат от кожата. Средно статистическата жена ежедневно употребява крем за лице още от 23-25 годишна възраст. Това с времето довежда до натрупването на вредни консистенции в организма.


Какъв процент натурални съставки трябва да има в натуралната козметика?
Според масовите потребители натуралната козметика не съдържа никакви химически субстанции и за изработването и не са използвани химични процеси. Тази формулировка е много неясна и опростена и не изяснява научно каква е козметиката. Във връзка с това даже допуснатите за синоними натурална и органична козметика не се припокриват.


В натуралната козметика липсват всякакви химически субстанции, извлечени от петролните продукти и биват заменяни с алтернативни естествени и природни съставки. Обичайно състава на козметичните продукти, представени за натурални включва седемдесет процента натурални съставки от природни източници. Тоест това е минимума, които определя един продукт за натурален.


Във въпросните продукти се употребяват някои химически субстанции, но само тези, които са с доказан безопасен ефект върху организма.
Органичната козметика е една стъпка пред натуралната.

Тя съдържа 95-100% субстанции от растителен, минерален и животински произход. Предлаганите продукти трябва да отговарят на определени изисквания, които да са сигурни, надеждни и разработени под ръководството на сертифицираното производство. Органичната козметика изисква довива на изходните материали също да е получен по органичен път.При обработването на материалите се акцентира върху физичния и биологични принцип, които наподобява метода на домашната козметика.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code

Категории

Нови продукти

Промоции

Няма промоции в момента.

...................................