PrestaShop

Как може да различим био козметиката от натуралната козметика

Как може да различим био козметиката от натуралната козметика

Повечето хора, които са устремени да следват здравословен и природно съобразен начин на живот се ориентират към био продуктите. В този ред на мисли натуралната козметика набира огромна известност.


В повечето случай държавните стандарти са много отчетливи и има заложени постановления във връзка с продукцията на фармацевтични продукти и храни. Въпросът тук е, че не се взима под внимание какви съставки са разрешени в козметиката. Това довежда до употребяването на вредни химикали в сътворяването на приблизително всички козметични артикули на световно известните производители на козметика. В случай, че желаете да предпазите организма си от пагубните съставки в съдържимостта на козметичните продукти на пазара, био козметика или натуралната козметика е по-добрата възможност. В тези продукти не се употребява никаква синтетика, която да вреди на човека, а единствено природни и биологични съставки.

Различието  между схващанията за био козметиката и натуралната козметика

В схващанията за „био” козметика и „натурална” козметика има не малки различия. В натуралните продуктите има са и единствено природни, а не синтетични съставки, главно на растителна основа. В тях може да се включват и компоненти от животински произход като например медът и млякото.

Терминът „био” налага идеята, че компонентите не трябва да са само натурални, но и да произлизат от био земеделието. То  залага на определени стремежи, постулати и идеали. Тяхната роля е да се сведат до минимум всякакви човешки въздействия върху заобикалящата среда и да се предостави на земеделието възможно най-естествения и близък до природата начин за изработка на биологични продукти.

В добавка към двете схващания може да прибавим и термина „веган“, които означава, че в козметика не са добавени никакви съставки от животински произход.

За повечето купувачи е от съществено значение това козметиката да не е тествана върху животни. За да разберете това нещо на козметичния продукт е означен етикет, които сигнализира, че не е тестван върху животни.

Сертификатите на козметичните продукти

Гаранцията за качеството на козметичните продукти се определя главно от световните и европейските сертификати. Въпросните сертификати притежават  специфични символи, които се поставят върху одобрената продукция. Сертифицираните био продукти са изградени от около деветдесет и пет процентно съотношение на базата на продукция извлечена от био земеделието. Съответно сертификатите за натуралната козметика изисква горе-долу същите процентни съотношения на използваните натурални съставки. Все пак съществуват и определени разлики между обособените сертифициращи структури и нивата им на взискателност към компонентите. Ръководни сертифициращи структури в козметичния бранш са USDA, ECOCERT, BDIH, ICEA, NATRUE. У нас е фигуриран и местен сертификат носещ наименованието БАЛКАН БИОСЕРТ и е определен за био продуктите.

1 Comments

  • Avatar
   Био козметика
   яну 30, 2018

   Важно за био козметиката е да няма парабени, силикони, оцветители и т.н. Бъдете внимателни какво си купувате!

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code

Категории

Нови продукти

Промоции

Няма промоции в момента.

...................................