Зехтинът

Автор: Невяна Кънчева

Страници: 320

Формат: 14/20 см

Още детайли

9,00 лв

Митологията, историята, изкуството и етнографията ни предоставят основните свидетелства, по които изучаваме историята на маслината, която повече от 5 хилядолетия е неразривно свързана с човешката дейност на територията на Средиземноморието. Това дърво с благословени плодове е било възпявано през всичките тези години поради значимостта му за храненето, здравето, козметиката, хигиената, отоплението и осветлението на хората. То е придобило свещен характер и това е било отразено в религията и символиката.

Съвременните медицински изследвания хвърлят светлина върху съдържанието на митовете за зехтина, доказвайки, че този основен компонент на средиземноморската кулинария не само е помогал на хората да бъдат по-здрави, но и е удължавал живота им.

От тази книга ще получите много знания за маслиновото дърво, неговите плодове и тяхното масло. Едновременно ще научите и много великолепни блюда от средиземноморската кухня, в които се употребяват маслини и зехтин. Книгата съдържа и много здравословни рецепти, прилагани от векове при различни болести, както и козметични маски със зехтин.

Книгата завършва с две средиземноморски рецепти за отслабване и тонус.

Отзиви

No customer comments for the moment.

Напишете отзив

Зехтинът

Зехтинът

Автор: Невяна Кънчева

Страници: 320

Формат: 14/20 см

Напишете отзив

27 Други продукти от категорията:

КНИГИ И СПИСАНИЯ

Нови продукти

Промоции

Няма промоции в момента.

..................................